Willem L den Dunnen

Guillaume is geboren op 12 juni 1948 in Hardinxveld, Nederland als Willem Lodewijk den Dunnen. Hij was van 1968 tot 1970 student aan de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden

Guillaume is een zeer actieve schilder, sinds 2012 heeft hij meestal internationale tentoonstellingen: Malmö in Zweden, Monaco -Art Monaco-, het Louvre in Parijs, Studio 26 in New York, kunstbeurzen in Los Angeles, Hong Kong, Rome, Napels, Parijs Biënnale en Biennale Palermo op Sicilië. Zijn werk kan het beste worden beschreven als surrealistisch of magisch realistisch.

Guillaume zegt: “Voor mij gaat schilderen meestal over anders kijken. Ik probeer dat op verschillende manieren te bereiken, door het gebruik van het materiaal, door frames te gebruiken of weg te laten en natuurlijk door de keuze van kleuren. soms gebeurt er iets dat zo nieuw of verrassend is dat je het niet wilt laten gaan, je het wilt behouden en opnieuw wilt ervaren.

Erkenning

Sep 2014

Guillaume ontving in september 2014 de prijs La Palma d’Oro per l’Arte in Hotel de Paris in Monte Carlo

Dec 2014

In december 2014 ontving Guillaume in Hotel Banke in Parijs de Biënnale prijs van Parijs.

Jan 2015

Guillaume werd geselecteerd als een van de 700 kunstenaars uit 7000 aanmeldingen wereldwijd om deel te nemen aan Palermo Artexpo, gehouden tussen 11 en 25 januari 2015.

Dec 2015

Hij exposeerde zijn werken in het Palazzo Sant ‘Elia in Palermo, Italië en ontving veel lof in kunstrecensies in dat land. Guillaume ontving in 2015 de premio ¨Il David di Bernini¨ voor zijn schilderij Thanksgiven in Lecce, Italië.